Kan inte säga att jag saknar detta lite varmare vädret när det är kallt i Sverige.

 

Jag fryser i princip alltid därför uppskattar jag det varma vädret i södra Spanien extra mycket, dock är somrarna för varma. Man blir aldrig nöjd haha !
Trots att vädret är kallare i Sverige så fryser jag mycket mer i Spanien under vintermånaderna. Det är en fuktigare kyla som tränger sig in i kroppen på ett jobbigt sätt och eftersom man inte har uppvärmda bostäder som i Sverige blir man aldrig riktigt varm. Vi hade en liten gasolvärmare inomhus men det blir inte samma som tex element eller luftvärmepump. Den första lägenheten vi köpte var en underbar takvåning med stor terrass, men den var väldigt kall på vintern för den hade många glaspartier och fönster. Radhuset vi nyss sålde hade en halvmeter tjocka stenväggar och var mycket mer rustikt än lägenheten men faktiskt varmare inomhus när det blev kallare ute. Dessutom hade det en ”inbyggd” AC under sommaren i och med de tjocka väggarna och att vi hade bara ett fönster och en liten innergård med glasparti så solen kunde inte komma in på samma sätt.
När vi skulle köpa takvåningen var vi i Spanien precis innan jul och spanjorerna gick runt med täckjackor, mössa och vantar och jag fattade ingenting då det var kring 15-18 grader och sol. Jättevarmt ju tyckte vi och gick i T-shirt. Men efter en vinter förstår jag dem ! När man har sommarmånader med 30-35 grader tycker man det är ”kallt” med 15 grader och iaf jag klär gärna på mig extra. Min sambo går dock med shorts från mars till oktober så han kan man inte jämföra sig med ! Det kan faktiskt gå ner till runt 5 grader på nätterna även i södra Spanien så det är inte varmt dygnet runt så visst har jag också använt mössa och vantar där nere.
Det är dock ett stort privilegium att få uppleva både Sverige och Spanien då bägge länderna har väder jag uppskattar !

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar