Den första gången jag skulle tappa lite fett hade jag nog tränat i något år och var inte överviktig, utan ville bara se om jag kunde få fram musklerna lite jag jobbat så hårt för på gymmet. Jag var i 20-års åldern och på den tiden fanns inget internet utan man kunde läsa lite i tidningar som B&K Magazine ( nuvarande BODY ) annars fick man bara typ prova sig fram. Jag kände ingen bodybuilder som tävlade eller andra som verkade veta hur man skulle äta eller så och visste knappt att den tidningen fanns heller för den delen. På den tiden var det viktigaste att dra ner på fettet hade jag ändå hört någonstans. Skulle man ner i vikt drog man ner kosten till i princip helt fettfri och socker var inte så viktigt att tänka på att undvika.

Så jag körde igång drog ner kalorierna rätt lågt, åt fettfria produkter som tex cornflakes och blåbärsoppa ( som var en favorit innan gymmet ) och visst tappade jag lite vikt till att börja med, men det var nog mestadels muskler eftersom jag åt väldigt lite protein också. När jag märkte att jag inte fick det resultatet jag ville började jag läsa i svenska och amerikanska träningstidningar och ju mer jag läste desto mer resultat fick jag och jag började undvika socker och drog även ner på kolhydraterna och höjde upp proteinet och tillsatte lite nyttigt fett. Precis så jag jobbar nu.

Sedan när internet kom tillbringade jag mååånga timmar att läsa om kost och träning, lärde mig räkna kalorier och hur man kan maximera sin träning och även om olika kosttillskott som proteinpulver och hur andra vitaminer och mineraler påverkar muskeltillväxten. Något år senare satte jag all denna nyvunna kunskap på prov då jag ställde upp i min första fitnesstävling och på den vägen är det. Jag har alltid skött min egen kost och träning inför tävling och offseason ( förutom lite hjälp med hinderbaneträning och chins och dipsprogram ) och har gått genom många dieter och kan sätta mig in i mina klienters känslor och upplevelser så jag kan vägleda dem på bästa sätt när de stöter på problem.

Jag är glad att jag var så vetgirig angående allt kring kost och träning på den tiden för jag använder all den kunskapen och all min erfarenhet varje gång jag ska sätta ihop ett nytt kost eller träningsschema till en klient, allt för att de ska få den allra bästa hjälpen jag kan erbjuda för att kunna nå sina mål.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar